Beste zaklamp kopen?

Veel mensen vragen ons wat de beste zaklamp is. Die vraag is niet te beantwoorden. Het hangt er namelijk helemaal vanaf waar je hem voor wilt gebruiken. De een wil zo ver mogelijk kunnen schijnen, de ander zo lang mogelijk en weer ander wil een zo groot mogelijk oppervlakte kunnen verlichten.

Direct naar alle zaklampen (link)
Direct bellen voor advies: 0481-354040

Wat is niet de beste zaklamp

De beste zaklamp is in ieder geval niet de lamp die je op Facebook en andere advertenties voorbij ziet komen met slogans als: “Zo fel hij zou verboden moeten worden” of “militaire zaklamp nu ook voor burgers”en aanverwante uitingen. Doorgaans zijn dit zaklampen van lage Chinese kwaliteit waar men ook nog eens een veel te hoog bedrag voor vraagt. Deze advertenties moeten nu eenmaal ergens van worden betaald. Waar kun je dan beter wel voor kiezen?

Zoveel mogelijk lumen?

Uitleg lumen, candela en luxIs de zaklamp met een zo hoog mogelijk aantal lumen de beste zaklamp? Nee ook niet altijd. Lumen is een meeteenheid van licht waarbij er wordt gekeken naar al het licht dat wordt gegenereerd. Ook het licht wat buiten de lichtbundel valt of niet eens uit de reflector komt. Een lamp met minder lumen kan een veel groter bereik hebben omdat deze een veel betere reflector heeft. Kijk daarom meer naar het bereik dan naar de hoeveelheid lumen als je VER wilt kunnen schijnen. Wil je op kortere afstand een groot oppervlakte verlichten. Dan kunnen veel lumen wel gunstig voor je zijn.

Gebruiksduur

Je kunt kiezen voor een lichtkanon met veel lumen, en een groot bereik. Maar als de zaklamp maar enkele minuten in de meeste felle stand kan branden, en je dus het grootste gedeelte van de tijd gebruik moet maken van de minder felle standen, dan heb je dus waarschijnlijk weer niet de beste zaklamp gekocht. Kijk daarom altijd goed naar de gebruiksduur van je zaklantaarn in de meest felle stand!

Oplaadbaar

Over één ding zijn we het meestal wel eens. De meest ideale zaklamp is de oplaadbare zaklamp. Behalve als je op expeditie gaat en dus geen stroom tot je beschikking hebt of, je de zaklamp wilt gebruiken tijdens langdurige stroomuitval. In alle andere gevallen is een oplaadbare zaklamp vaak de bete zaklamp.

Het scheelt je namelijk batterijen kopen, dat is beter voor je portemonnee. Daarnaast is het veel beter voor het milieu om gebruik te maken van een accu. Ook de bedrijfsduur en de bedrijfszekerheid gaat er op vooruit. Moderne (Li-Ion) accu’s kun je vele malen opladen, wegen minder zwaar dan batterijen, hebben geen geheugen effect en zijn vervangbaar!

Stappenplan

  • Bepaal wat je er me wilt doen
  • Bepaal het formaat van voorkeur
  • Bepaal het bereik
  • Kijk eens naar een oplaadbare versie (of juist niet)
  • Kijk naar de gebruiksduur
  • Kijk dan ook gerust naar de lumen

We hopen dat je nu genoeg info hebt om een goede zaklamp te kopen. Anders helpen we je graag!